10 nieuwe functies die Instagram nog leuker maken

< Overzicht

Voor wie het nog niet weet: Instagram is HOT! De jongste generatie social media gebruikers skipt Facebook liever en maakt meteen een profiel aan on the gram. We snappen het wel, Instagram is constant bezig met het ontwikkelen en uitrollen van leuke, nieuwe functies waardoor we op dit platform veel creatieve en visuele content kunnen bewonderen. Sommige van deze nieuwe features krijgen veel aandacht en andere worden dan weer in alle stilte toegevoegd.

Gelukkig zijn wij er om de populairste nieuwe functies één voor één toe te lichten, zodat jij precies weet hoe je met jouw business je stempel kan drukken in the world of Instagram.

Favoriete posts vastpinnen

Nope, de witte pinnetjes bovenaan berichten zijn geen decoratie. Op TikTok en Twitter kon het al, maar nu doet ook Instagram mee. Je kan maximaal 3 posts of reels vastzetten op je profiel zodat die altijd bovenaan komen te staan, ook als je nieuwe content plaatst. Interessant, als je bepaalde dingen absoluut in de kijker wil zetten. Denk maar aan een verlofperiode, promotie of een giveaway.

Tip: hou jij je aan een vaste grid met een mooi patroon of doorlopende elementen over je visuals heen? Dan hou je best ook rekening met de posts die je vastzet bovenaan je profiel.

Vergroten van profielfoto

Stel: je bent op zoek naar iemand op Instagram, maar je bent niet helemaal zeker dat je de juiste account gevonden hebt. Dan zou het toch handig zijn als je die eeniemeenie profielfoto toch een beetje groter zou kunnen zien? Deze functie zou momenteel in testfase zijn, maar in tussentijd kun je gewoon even via je desktop checken of je het daarop wél kan zien!

Reels van 90 seconden

Vorig jaar waren we nog allemaal helemaal hyped toen de Instagram reels verlengd waren van 30 naar 60 seconden. Nu krijgen we er nog eens een halve minuut bij! De competitiestrijd met TikTok is hier duidelijk voelbaar, maar eerlijk… Dat vinden we helemaal niet erg. Keep on working and improving!

Stickers toevoegen aan reels

De leuke interactieve stickers die iedereen ongetwijfeld kent uit de Instagram stories kunnen nu ook toegevoegd worden aan reels. Denk maar aan polls, een quiz, de emoji-slider,… Héél leuk! Vooral omdat je zo voor veel meer engagement kan zorgen met je reels. Wij zijn fan!

Nieuwe audio-functies

We blijven nog steeds bij de reels: de muziekbibliotheek van Instagram is geen must meer, want nu kan je ook zelf audio importeren om mee aan de slag te gaan in je video’s. Véél beter, als je het ons vraagt!

Dual camera functie

Tijdens key moments kan het superleuk zijn om zowel met je front als back camera te filmen op hetzelfde moment. Denk maar aan gender reveal parties, een proposal of gewoon bij leuke verrassingen. Zo kun je de reactie vastleggen van degene die filmt én van degene die gefilmd wordt. Heel leuk en ook superorigineel voor stories en reels!

Sjablonen voor reels

Yes, bij sommige reels heb je de optie om het sjabloon te gebruiken. Dit is hoe het werkt: je krijgt een kant-en-klare reel en het enige wat jij moet doen is je eigen beeldmateriaal toevoegen in de clips. Instagram monteert dan je video met de juiste timing achter elkaar. Ready, set, reel!

Verbeterde DM-inbox

Er zijn heel wat leuke nieuwe features toegevoegd aan de inbox waar jij je privéberichten ontvangt en verstuurt op Instagram.

  • DM’s beantwoorden vanuit je feed zonder dat je terug moet gaan naar je inbox
  • Polls starten of muziekfragmenten doorsturen in group chats
  • Posts snel doorsturen naar je beste vrienden door lang op de deelknop te blijven duwen

AMBER alert

Als er in jouw buurt een zoektocht naar een vermist kind aan de gang is, krijg je een AMBER alert in je feed met daarbij een foto, omschrijving en andere belangrijke details. De contactgevens staan er ook bij en je hebt ook meteen de optie om de melding door te sturen naar vrienden. Dit kan écht een verschil maken!

Betere toegankelijkheid

Gebruikers met een visuele beperking, gehoorverlies of een andere handicap krijgen van Instagram zeker ook de nodige aandacht. Zo kan je gebruik maken van de Captions Stickers bij stories en reels voor een automatische ondertiteling. Nice!

Conclusie

Instagram is elke dag bezig met het ontwikkelen van nieuwe features. Heb je gelezen over een functie die je zelf niet terugvindt in je Instagram app? Dat is perfect mogelijk, want bij nieuwe features gebeurt het vaak dat dit langzaam uitgerold wordt in verschillende landen of voor verschillende accounts. Even geduld dus, het komt wel!

Wil je graag nog meer leren over Instagram en hoe je relevante content kan creëren? Volg onze socials en til je online visibiliteit naar een hoger niveau met onze tips en tricks of contacteer ons als je liever experts inschakelt om jouw social media te beheren!
Tags
#socialhippo, #socialmediamanager, #socialmediabeheer, #socialmedia, #socialmediauitbesteden #socialmediabeheren #socialmediatips, #socialmediasucces, #instagram, #instagramfuncties, #instagramfeatures