Hippo tales: a story by Phebe Vanspranghe.

< Overzicht

Afgestudeerd, wat nu… Fun life is over! Vanaf nu worden mijn weken eentonig, lastig en grijsgekleurd. Elke maandagmorgen kan ik beginnen aftellen naar het weekend, wat dan in 1 klap voorbijflitst om terug van voor af aan te beginnen. Nog zo’n 45 jaar werken en we kunnen op pensioen.

Een beetje dramatisch, licht theatraal, very straightforward en met een flinterdun worst-case-scenario-randje eromheen: voila, that’s me! Hippo Phebe, copywriter én parttime ‘panikeur’ bij Social Hippo.
Wat je in de inleiding leest, is mijn beeld van het werkleven toen ik pas afstudeerde. Ik wist niet goed waar naartoe (dat is ook niet zo moeilijk met een diploma communicatiewetenschappen op zak…), en ging op zoek naar interessante vacatures die een zeker ‘fungehalte’ bevatten. Ik ben altijd een kieskeurige twijfelaar geweest, en nam geen genoegen met vacatures die ik maar zo-zo vond. Toch achtte ik het beeld van een werkplek waar je elke dag met plezier naartoe gaat, en een job die meer als een hobby dan als harde labeur aanvoelt, een dikke illusie.
Tot de Social Hippo’s op mijn LinkedIn-pagina verschenen! Een vacature voor een creatieve copywriter met out-of-the-box ideeën. Hmm, zou ik durven? Ik was geen copywriter, en evenmin een grafisch designer. Wanneer men mij naar het eind van mijn studies toe steeds vaker bestookte met de vraag: “En, welke job kan je daar dan mee doen, met communicatiewetenschappen?”, sloeg ik altijd een beetje in een knoop. Ik wist eigenlijk helemaal niet wat ik wilde of kon doen, en voor welke functie ik moest gaan solliciteren. Copywriter leek mij wel fun… Ik wist van mezelf dat ik een vlotte pen heb, makkelijk hoogte krijg van diverse onderwerpen, en taaie taalkwesties of creatieve beeldspraak onder de geneugten des levens indeel, maar toch… Heb ik daar niet te weinig vakkennis voor? Wat moet ik dan zeggen als ze mij vragen naar ervaring? Is dat wel een job voor mij? Gelukkig ben ik ook zwaar aanhanger van de uitspraak “Een nee heb je, een ja kan je krijgen!” (danku mama, en Westhoekse opvoeding), en heb ik deze kans gewoon gegrepen.
Een mailtje, een facetimegesprek en een sollicitatie met knikkende knieën en mijn beste poging tot Algemeen Beschaafd Nederlands later wist ik het: dit wordt een plekje waar ik mezelf kan zijn en mijn talenten kan ontwikkelen en benutten. (@Judy ➡️ Bedankt om mij niet 10 dagen in ondragelijke spanning te laten zitten, en meteen on the spot te zeggen dat jullie het wel zagen zitten met mij erbij.) Toen ook nog eens bleek dat mijn werkgevers en collega’s niet afgeschrikt werden door mijn ietwat aanwezige (ok, ronduit in your face) persoonlijkheid, werd mijn ‘schot-in-de-roos-gevoel’ nog meer beaamd
Een startup omgeving, dat betekent: ongeremd enthousiasme, een bodemloos vat vol goesting om te groeien, trial & error, kansen om mee te evolueren, samen zoeken naar de beste methoden, een gezonde portie chaos, geschifte ideeën (gek of geniaal?!), een sterk groepsgevoel en HEEL VEEL LOL. Tot op heden beschouw ik deze opsomming niet als vanzelfsprekend. Het vraagt veel vertrouwen van je werkgever om je werknemers alle vormen van vrijheid te schenken. Gelukkig geldt binnen de Social Hippo familie wel het motto van de drie musketiers: één voor allen, allen voor één. We all care too much not to care. 😊
Je kan dus wel stellen: de sfeer zit hier goed. We zijn een creatief team vol uiteenlopende persoonlijkheden, maar we vullen elkaar aan waar we kunnen en wanneer dat nodig is. Onze job bestaat nu eenmaal uit samenwerken, en dat maakt het net zo leuk. Je leert van elkaar, je deelt je tips en samen kom je tot een resultaat waar elke team member in stilte en zonder pluimstrijken toch zijn stempel op heeft kunnen drukken. En toegegeven: het is stiekem wel cool om je eigen kunstwerken overal online te zien verschijnen!
Eén jaar vol verfrissende afwisseling van gestructureerde begeleiding en ‘doe maar gewoon lekker je ding’ later kan ik met zekerheid stellen: ik ben wel degelijk een copywriter. Meer nog: I was born to be a Social Hippo!
Drie afsluitende oppeppers aan alle twijfelende bijna-afgestudeerden of werkzoekenden:

  • Ze bestaat wel degelijk, de job van je leven…
  • Een nee heb je, een ja kan je krijgen. ;-)
  • Wie zoekt, die vindt!
by Phebe Vanspranghe, content creator
Tags
#socialhippo, #socialmediamanager, #socialmediabeheer, #socialmedia, #socialmediauitbesteden, #socialmediabeheren, #socialmediasucces, #contentcreator #copywriting, #copywriter, #ourstory, #teamsocialhippo, #ourteam